![](https://serovia.pl/wp-content/uploads/2023/06/przepis-serovia-tost-z-serem-kindziukiem-i-konfitura-morelowa-380x320.jpg)
SKŁADNIKI
Kilka plastrów sera Serovia #2 typu szwajcarskiego
pieczywo
pieczarki (3 sztuki na 1 tost)
1 pomidor
kindziuk (kilka plasterków)
konfitura morelowa
masło, olej
![](https://serovia.pl/wp-content/uploads/2023/06/serovia_2_szwajcar_plastry_135g_koperta_rgb_150dpi-321x450.png)
Przygotowanie
Należy wybrać swój ulubiony rodzaj pieczywa, ukroić kilka kromek (chyba że korzystamy z pieczywa tostowego), pieczarki pokroić w plasterki (3 duże pieczarki na 1 tost), podobnie obranego pomidora. Pieczarki i pomidora usmażyć na mieszance masła i oleju.
Następnie pieczywo posmarować konfiturą morelową, a na tym ułożyć kolejno warstwami: ser, pieczarki, pomidory, kilka plasterków kindziuka i na koniec ponownie ser.
Całość przykryć pieczywem i położyć delikatnie na rozgrzaną patelnię (masło i olej), smażyć na każdej stronie do zrumienienia chleba (1,5 – 2 min z każdej strony).
Można na chwilę przykryć patelnię, by ser w pełni rozpuścił się w toście.
Smacznego!