Szwajcarski #2 | Serovia
Sery dojrzewające

Szwajcarski #2

Serovia #2 to doskonale dojrzewający ser typu szwajcarskiego, który swoim wyjątkowym smakiem zachwyca już na pierwszy kęs. Produkowany z wykorzystaniem starannie dobranych szczepów bakterii mlekowych, każdy kawałek to perfekcyjnie dopracowana kompozycja, która rozpływa się w ustach. Wyczuwalna nuta delikatnej ostrości, subtelny smak orzechowy i delikatna słodycz to tylko niektóre z charakterystycznych cech tego wyjątkowego sera.

Ser Serovia #2 posiada również charakterystyczne oczka o regularnym, okrągłym kształcie, co świadczy o doskonale przeprowadzonym procesie dojrzewania.

Wyprodukowany jest wyłącznie z najlepszego, polskiego mleka, pochodzącego z własnych skupów na Lubelszczyźnie, Podlasiu i Mazowszu. Zawiera co najmniej 45% tłuszczu mlecznego w suchej masie.

Słoność
Słodkość
Łagodny / Ostry
Wielkość dziur
Krojenie
Tarcie
Topliwość

Dojrzewający ser podpuszczkowy, tłusty.

SKŁADNIKI:

MLEKO pasteryzowane,

sól, stabilizator – chlorek wapnia,

podpuszczka mikrobiologiczna,

kultury bakterii mlekowych,

barwnik – karoteny.

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Przechowywać w temperaturze od +1 °C do + 8

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1413 kJ / 340 kcal

Tłuszcz 26 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g

Węglowodany < 0,5 g

w tym cukry** <0,5 g

Białko 26 g

Sól 1,5 g

Wapń 996 mg (125% RWS*)

* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.

** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g