
SKŁADNIKI
Kilka plastrów sera Serovia #2 typu szwajcarskiego
pieczywo
pieczarki (3 sztuki na 1 tost)
1 pomidor
kindziuk (kilka plasterków)
konfitura morelowa
masło, olej

Przygotowanie
Należy wybrać swój ulubiony rodzaj pieczywa, ukroić kilka kromek (chyba że korzystamy z pieczywa tostowego), pieczarki pokroić w plasterki (3 duże pieczarki na 1 tost), podobnie obranego pomidora. Pieczarki i pomidora usmażyć na mieszance masła i oleju.
Następnie pieczywo posmarować konfiturą morelową, a na tym ułożyć kolejno warstwami: ser, pieczarki, pomidory, kilka plasterków kindziuka i na koniec ponownie ser.
Całość przykryć pieczywem i położyć delikatnie na rozgrzaną patelnię (masło i olej), smażyć na każdej stronie do zrumienienia chleba (1,5 – 2 min z każdej strony).
Można na chwilę przykryć patelnię, by ser w pełni rozpuścił się w toście.
Smacznego!