Szwajcarski #2
Serovia #2 to doskonale dojrzewający ser typu szwajcarskiego, który swoim wyjątkowym smakiem zachwyca już na pierwszy kęs. Produkowany z wykorzystaniem starannie dobranych szczepów bakterii mlekowych, każdy kawałek to perfekcyjnie dopracowana kompozycja, która rozpływa się w ustach. Wyczuwalna nuta delikatnej ostrości, subtelny smak orzechowy i delikatna słodycz to tylko niektóre z charakterystycznych cech tego wyjątkowego sera.
Ser Serovia #2 posiada również charakterystyczne oczka o regularnym, okrągłym kształcie, co świadczy o doskonale przeprowadzonym procesie dojrzewania.
Wyprodukowany jest wyłącznie z najlepszego, polskiego mleka, pochodzącego z własnych skupów na Lubelszczyźnie, Podlasiu i Mazowszu. Zawiera co najmniej 45% tłuszczu mlecznego w suchej masie.
Dojrzewający ser podpuszczkowy, tłusty.
SKŁADNIKI:
MLEKO pasteryzowane,
sól, stabilizator – chlorek wapnia,
podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury bakterii mlekowych,
barwnik – karoteny.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do + 8
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1413 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany < 0,5 g
w tym cukry** <0,5 g
Białko 26 g
Sól 1,5 g
Wapń 996 mg (125% RWS*)
* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.
** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g