Mozzarella | Serovia
Sery niedojrzewające

Mozzarella

MOZZARELLA Serovia to idealna propozycja dla miłośników włoskich smaków, którzy cenią sobie polską jakość i tradycję. Serowarzy z dbałością o detale skomponowali mozzarellę o idealnej strukturze, która zapewnia odpowiednią rozciągliwość podczas obróbki cieplnej. Dzięki temu ser doskonale sprawdza się jako składnik pizzy, zapiekanek czy tostów. Jego łagodny, delikatnie mleczny smak i możliwość krojenia oraz tarcia na wiórki sprawiają, że pasuje do wielu potraw.

MOZZARELLA Serovia powstaje wyłącznie z mleka pochodzącego z własnego skupu w Polsce, co gwarantuje jej wyjątkową jakość i smak. Najlepsza temperatura do topnienia to ok. 280°C przez 5 minut.

MOZZARELLA Serovia zawiera nie mniej niż 38% tłuszczu mlecznego.

Słoność
Słodkość
Łagodny / Ostry
Wielkość dziur
Krojenie
Tarcie
Topliwość

Ser Mozzarella

SKŁADNIKI:

MLEKO pasteryzowane,

sól,

podpuszczka mikrobiologiczna,

kultury bakterii mlekowych.

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1242 kJ / 299 kcal

Tłuszcz 22 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g

Węglowodany < 3,2 g

w tym cukry** <0,5 g

Białko 22 g

Sól 1 g

Wapń 787 mg (98% RWS*)

* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.

** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g