Mozzarella
MOZZARELLA Serovia to idealna propozycja dla miłośników włoskich smaków, którzy cenią sobie polską jakość i tradycję. Serowarzy z dbałością o detale skomponowali mozzarellę o idealnej strukturze, która zapewnia odpowiednią rozciągliwość podczas obróbki cieplnej. Dzięki temu ser doskonale sprawdza się jako składnik pizzy, zapiekanek czy tostów. Jego łagodny, delikatnie mleczny smak i możliwość krojenia oraz tarcia na wiórki sprawiają, że pasuje do wielu potraw.
MOZZARELLA Serovia powstaje wyłącznie z mleka pochodzącego z własnego skupu w Polsce, co gwarantuje jej wyjątkową jakość i smak. Najlepsza temperatura do topnienia to ok. 280°C przez 5 minut.
MOZZARELLA Serovia zawiera nie mniej niż 38% tłuszczu mlecznego.
Ser Mozzarella
SKŁADNIKI:
MLEKO pasteryzowane,
sól,
podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury bakterii mlekowych.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1242 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
Węglowodany < 3,2 g
w tym cukry** <0,5 g
Białko 22 g
Sól 1 g
Wapń 787 mg (98% RWS*)
* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.
** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g