Mozzypki białe
Serki MOZZYPKI Białe to wyjątkowy produkt, wytwarzany tradycyjną metodą, taką samą jak w przypadku produkcji mozzarelli. Charakteryzują się zwartą i jednorodną konsystencją oraz delikatnym, mlecznym smakiem z wyraźną słoną nutą.
Dzięki specjalnej metodzie produkcji, Mozzypki Białe podczas grillowania lub zapiekania nie stają się gumowate, lecz zachowują przyjemnie ciągnącą się teksturę. To idealny wybór do różnych potraw, który wzbogaci każde danie swoim wyjątkowym smakiem i konsystencją.
Ser z masy parzonej
SKŁADNIKI:
MLEKO pasteryzowane,
sól, podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury bakterii mlekowych.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do + 8 °C. Po otwarciu Przechowywać w temperaturze od 0 °C do + 8 °C i spożyć w ciągu 3 dni.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1242 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
Węglowodany 3,2 g
w tym cukry <0,5 g
Białko 22 g
Sól 1,9 g