SEROVIA®
Nasza firma to zespół pasjonatów, którzy wykorzystują doskonałe receptury i kompozycje, aby stworzyć niepowtarzalne sery o wyjątkowych smakach. W Serovia® nie uznajemy kompromisów w kwestii jakości i smaku naszych produktów. Chcemy, żeby nasi Klienci byli zawsze zadowoleni, a nasze sery stanowiły ich i naszą wizytówkę. Nasze logo i hasło odzwierciedlają nasze aspiracje – Serovia® to połączenie kunsztu serowarstwa z nutą nowoczesności. Tworzenie naszych serów to prawdziwa sztuka, porównywalna z komponowaniem wybitnych utworów muzycznych. Sery Serovia® zachwycają kompozycją smaku i zapachu, a towarzyszące im nuty, dopełniają dzieła i stanowią o ich niepowtarzalności.
CO NAS
WYRÓŻNIA?
Sery SEROVIA® produkowane są wyłącznie z polskiego mleka pochodzącego z własnego skupu. Stali dostawcy z okolicznych gospodarstw oraz wysoki standard kontroli dostarczanego mleka, są kluczem do utrzymania stałego poziomu jakości i smaku.
SEROVIA® oferuje sery, które nie zawierają laktozy, a więc nadają się do spożycia przez osoby cierpiące na jej nietolerancję. Poziom laktozy wynosi ≤ 0,01 g/100 g.
Sery to bogate źródło wapnia, które wspiera utrzymanie organizmu w zdrowiu. W zależności od rodzaju, sery SEROVIA® zawierają od 787 mg/100 g (Mozzarella) do 996 mg/100 g (sery #1, #2 i #3).
SEROVIA® stawia sobie za cel oferować produkty jak najbardziej naturalne, bez sztucznych dodatków. Dlatego sery wędzone zawdzięczają swój smak i zapach wyłącznie naturalnemu procesowi wędzenia dymem z drewna olchowego oraz bukowego. Połączenie tych dwóch gatunków, nadaje serom niepowtarzalny aromat.
Nasze receptury produkcji sera to czysta poezja i to czysta w dosłownym tego słowa znaczeniu. Oznacza to, że nie stosujemy żadnych konserwantów lub innych środków chemicznych do przedłużania terminu przydatności lub poprawiania smaku.