Wędzony dymem #3 | Serovia
Sery dojrzewające

Wędzony dymem #3

Ser Serovia #3 to wędzony ser typu holenderskiego, którego smak wprost zachwyca. Wyprodukowany jest przy użyciu specjalnie dobranych szczepów bakterii mlekowych oraz kontrolowanemu procesowi dojrzewania, a następnie poddany naturalnemu wędzeniu dymem z drewna bukowego i olchowego, co nadaje mu niepowtarzalny charakter.

Jego słonawy smak doskonale pasuje do każdej kanapki, a niemal jednolita struktura i delikatna skórka po wędzeniu sprawiają, że idealnie sprawdza się we wszelkich potrawach na ciepło, w tym podczas grillowania.

Ser Serovia #3 powstał wyłącznie z polskiego mleka, pochodzącego z własnego skupu od hodowców z Lubelszczyzny, Podlasia i Mazowsza. Zawiera nie mniej niż 45% tłuszczu mlecznego.

Słoność
Słodkość
Łagodny / Ostry
Wielkość dziur
Krojenie
Tarcie
Topliwość

Wędzony ser dojrzewający, tłusty.

SKŁADNIKI:

MLEKO pasteryzowane,

sól, stabilizator – chlorek wapnia,

podpuszczka mikrobiologiczna,

kultury bakterii mlekowych,

barwnik – karoteny.

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Przechowywać w temperaturze od +1 °C do + 8

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1413 kJ / 340 kcal

Tłuszcz 26 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g

Węglowodany < 0,5 g

w tym cukry** <0,5 g

Białko 26 g

Sól 1,5 g

Wapń 996 mg (125% RWS*)

* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.

** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g