Wędzony dymem #3
Ser Serovia #3 to wędzony ser typu holenderskiego, którego smak wprost zachwyca. Wyprodukowany jest przy użyciu specjalnie dobranych szczepów bakterii mlekowych oraz kontrolowanemu procesowi dojrzewania, a następnie poddany naturalnemu wędzeniu dymem z drewna bukowego i olchowego, co nadaje mu niepowtarzalny charakter.
Jego słonawy smak doskonale pasuje do każdej kanapki, a niemal jednolita struktura i delikatna skórka po wędzeniu sprawiają, że idealnie sprawdza się we wszelkich potrawach na ciepło, w tym podczas grillowania.
Ser Serovia #3 powstał wyłącznie z polskiego mleka, pochodzącego z własnego skupu od hodowców z Lubelszczyzny, Podlasia i Mazowsza. Zawiera nie mniej niż 45% tłuszczu mlecznego.
Wędzony ser dojrzewający, tłusty.
SKŁADNIKI:
MLEKO pasteryzowane,
sól, stabilizator – chlorek wapnia,
podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury bakterii mlekowych,
barwnik – karoteny.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do + 8
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1413 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany < 0,5 g
w tym cukry** <0,5 g
Białko 26 g
Sól 1,5 g
Wapń 996 mg (125% RWS*)
* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.
** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g