Mozzarella wędzona dymem
Odkryj nowe doznania smakowe – wynik eksperymentów Serowarów Serovii® i wypróbuj MOZZARELLĘ NATURALNIE wędzoną dymem z drewna bukowego i olchowego bez użycia aromatów. W tym serze mistrzowie serowarstwa tworzą nietypowe kompozycje smakowe, łącząc tradycyjny włoski smak mozzarelli z polskim akcentem, używając wyłącznie mleka z własnego skupu.
Dzięki wędzeniu ser zyskał słony smak z lekko ostrym, wędzonym akcentem, zachowując jednocześnie pożądaną dla mozzarelli rozciągliwość i topliwość. Jego jednolity, żółtawy miąższ z charakterystyczną skórką to prawdziwa uczta dla podniebienia. Idealnie nadaje się do krojenia na cienkie i grube plastry do grillowania.
MOZZARELLA NATURALNIE wędzona dymem z drewna bukowego i olchowego to ser dla smakoszy, którzy szukają nowych doznań smakowych. Zawiera nie mniej niż 38% tłuszczu mlecznego.
Mozzarella naturalnie wędzona dymem.
SKŁADNIKI:
MLEKO pasteryzowane,
sól,
podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury bakterii mlekowych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1242 kJ / 299 kcal
Tłuszcz 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
Węglowodany < 3,2 g
w tym cukry** <0,5 g
Białko 22 g
Sól 1 g
Wapń 787 mg (98% RWS*)
* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.
** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g