Mozzarella wędzona dymem | Serovia
Sery niedojrzewające

Mozzarella wędzona dymem

Odkryj nowe doznania smakowe – wynik eksperymentów Serowarów Serovii® i wypróbuj MOZZARELLĘ NATURALNIE wędzoną dymem z drewna bukowego i olchowego bez użycia aromatów. W tym serze mistrzowie serowarstwa tworzą nietypowe kompozycje smakowe, łącząc tradycyjny włoski smak mozzarelli z polskim akcentem, używając wyłącznie mleka z własnego skupu.

Dzięki wędzeniu ser zyskał słony smak z lekko ostrym, wędzonym akcentem, zachowując jednocześnie pożądaną dla mozzarelli rozciągliwość i topliwość. Jego jednolity, żółtawy miąższ z charakterystyczną skórką to prawdziwa uczta dla podniebienia. Idealnie nadaje się do krojenia na cienkie i grube plastry do grillowania.

MOZZARELLA NATURALNIE wędzona dymem z drewna bukowego i olchowego to ser dla smakoszy, którzy szukają nowych doznań smakowych. Zawiera nie mniej niż 38% tłuszczu mlecznego.

Słoność
Słodkość
Łagodny / Ostry
Wielkość dziur
Krojenie
Tarcie
Topliwość

Mozzarella naturalnie wędzona dymem.

SKŁADNIKI:

MLEKO pasteryzowane,

sól,

podpuszczka mikrobiologiczna,

kultury bakterii mlekowych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1242 kJ / 299 kcal

Tłuszcz 22 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g

Węglowodany < 3,2 g

w tym cukry** <0,5 g

Białko 22 g

Sól 1 g

Wapń 787 mg (98% RWS*)

* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.

** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g