Holenderski #1 | Serovia
Sery dojrzewające

Holenderski #1

Serovia #1 to wyjątkowy ser typu holenderskiego, który powinien znaleźć się w Twojej codziennej diecie. Nasz ser jest produkowany z użyciem specjalnie dobranej podpuszczki mikrobiologicznej oraz jest poddany ściśle kontrolowanemu procesowi dojrzewania. Jednak to nie jest zwykła gouda! Wyróżnia się łagodnym, kwaskowatym smakiem oraz miękką i elastyczną strukturą, która doskonale sprawdza się podczas krojenia, tarcia czy topienia.

Jest to kunsztownie dopracowana kompozycja, która zachwyca delikatnymi orzechowymi nutami smakowymi, spełniając jednocześnie wysokie oczekiwania kulinarne.

Serovia #1 powstaje wyłącznie z polskiego mleka, które pozyskujemy od hodowców na Lubelszczyźnie, Podlasiu oraz Mazowszu. Zawiera on nie mniej niż 45% tłuszczu mlecznego w suchej masie, co gwarantuje doskonały smak i jakość.

Słoność
Słodkość
Łagodny / Ostry
Wielkość dziur
Krojenie
Tarcie
Topliwość

Dojrzewający ser podpuszczkowy, tłusty.

SKŁADNIKI:

MLEKO pasteryzowane,

sól, stabilizator – chlorek wapnia,

podpuszczka mikrobiologiczna,

kultury bakterii mlekowych,

barwnik – karoteny.

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Przechowywać w temperaturze od +1 °C do + 8

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1413 kJ / 340 kcal

Tłuszcz 26 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g

Węglowodany < 0,5 g

w tym cukry** <0,5 g

Białko 26 g

Sól 1,5 g

Wapń 996 mg (125% RWS*)

* Procent dziennej referencyjnej wartości spożycia osoby dorosłej.

** Zawartość laktozy ≤ 0,01 g/100 g