FETA
Odkryj autentyczny smak Grecji dzięki tradycyjnej fecie – kremowej, delikatnie słonej i pełnej wyrazistego aromatu. Produkowana z najwyższej jakości mleka owczego i koziego, zgodnie z grecką recepturą, feta idealnie wzbogaca sałatki, zapiekanki i przystawki śródziemnomorskie. Każdy kawałek to podróż do kulinarnego serca Grecji, gdzie tradycja spotyka się z naturalnością.
Ser miękki, dojrzewający
SKŁADNIKI:
MLEKO owcze pasteryzowane
(min. 70 %), MLEKO kozie
pasteryzowane (maks. 30 %),
sól, kultury starterowe,
podpuszczka mikrobiologiczna
Przechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 6 °C.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1143 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Węglowodany 0,7 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 17 g
Sól 2,5 g