SKŁADNIKI
2 szt. Mozzypków wędzonych
2 kromki chleba pszenno-żytniego
40g prosciutto
80g gruszki
80g pieczarki brunatnej
40g jeżyn
szczypior
sól
olej
Przygotowanie
Pokroić pieczywo, szczypior i pieczarki. Z gruszki wykroić szypułkę, pokroić na 4 części i na mniejsze plastry, jeżynę na pół. Mozzypki przekroić na pół (wzdłuż).
Na patelni z odrobiną oleju stosować pieczywo (po ok. 1 min z każdej strony). Następnie usmażyć na oleju (posolonym) pieczarkę, do której dodać gruszkę, ściągnąć z patelni do miseczki. Na patelni usmażyć pokojony mozzypek (po 1 min z każdej strony).
Na pieczywie wyłożyć gruszkę z pieczarką, na to mozzypki, następnie prosciutto i udekorować jeżynami i szczypiorem.