Mozzypki wędzone dymem | Serovia
Sery niedojrzewające

Mozzypki wędzone dymem

Serki wędzone MOZZYPKI to wyjątkowy produkt, wyróżniający się tradycyjną metodą produkcji, podobną do mozzarelli. Charakteryzują się zwartą i jednolitą konsystencją oraz wyraźnie słono-wędzonym smakiem. Ich złoto-brązowa skórka ma dymny zapach, który przenika do wnętrza, nadając serkom głęboki aromat.

Dzięki specjalnej metodzie produkcji, Mozzypki podczas grillowania lub zapiekania nie stają się gumowate, lecz przyjemnie ciągnące, co czyni je idealnym dodatkiem do wielu potraw. Ciesz się wyjątkowym smakiem i teksturą Mozzypków w każdej kuchennej kreacji

Słoność
Słodkość
Łagodny / Ostry
Wielkość dziur
Krojenie
Tarcie
Topliwość

Ser z masy parzonej, wędzony dymem

SKŁADNIKI:
MLEKO pasteryzowane,
sól, podpuszczka mikrobiologiczna,
kultury bakterii mlekowych.

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Przechowywać w temperaturze od 0 °C do + 8 °C. Po otwarciu Przechowywać w temperaturze od 0 °C do + 8 °C i spożyć w ciągu 3 dni.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1393 kJ / 335 kcal

Tłuszcz 23 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g

Węglowodany 5,9 g

w tym cukry <0,6 g

Białko 26 g

Sól 2,4 g