Cheddar Mild | Serovia
Sery długodojrzewające

Cheddar Mild

Ser CHEDDAR to twardy, dojrzewający ser podpuszczkowy, charakteryzujący się intensywnym, ostrym i lekko orzechowym smakiem oraz kruchą konsystencją. Staranny, wielomiesięczny proces dojrzewania naszego sera jest gwarantem bogactwa smaku. Doskonale sprawdza się na zimno, jako dodatek do kanapek, deski serów i sałatek, ale także na ciepło do zapiekanek.

CHEDDAR typu Mild SEROVII to łagodny, ser o kremowy i delikatnie maślanym smaku, który dojrzewa przez 3 miesiące. Jest doskonałym wyborem dla osób, które preferują subtelniejsze doznania smakowe.

Słoność
Słodkość
Łagodny / Ostry
Wielkość dziur
Krojenie
Tarcie
Topliwość

Długodojrzewający ser podpuszczkowy, tłusty.

SKŁADNIKI:

Składniki: MLEKO pasteryzowane,

sól, stabilizator – chlorek wapnia,

kultury bakterii mlekowych,

barwnik – karoteny,

podpuszczka mikrobiologiczna.

Pakowano w atmosferze ochronnej.

Przechowywać w temperaturze od 0 °C do + 8 °C

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1572 kJ / 379 kcal

Tłuszcz 31 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g

Węglowodany < 0,5 g

w tym cukry** <0,5 g

Białko 25 g

Sól 2,5 g