Cheddar Mild
Ser CHEDDAR to twardy, dojrzewający ser podpuszczkowy, charakteryzujący się intensywnym, ostrym i lekko orzechowym smakiem oraz kruchą konsystencją. Staranny, wielomiesięczny proces dojrzewania naszego sera jest gwarantem bogactwa smaku. Doskonale sprawdza się na zimno, jako dodatek do kanapek, deski serów i sałatek, ale także na ciepło do zapiekanek.
CHEDDAR typu Mild SEROVII to łagodny, ser o kremowy i delikatnie maślanym smaku, który dojrzewa przez 3 miesiące. Jest doskonałym wyborem dla osób, które preferują subtelniejsze doznania smakowe.
Długodojrzewający ser podpuszczkowy, tłusty.
SKŁADNIKI:
Składniki: MLEKO pasteryzowane,
sól, stabilizator – chlorek wapnia,
kultury bakterii mlekowych,
barwnik – karoteny,
podpuszczka mikrobiologiczna.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do + 8 °C
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1572 kJ / 379 kcal
Tłuszcz 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g
Węglowodany < 0,5 g
w tym cukry** <0,5 g
Białko 25 g
Sól 2,5 g