Symfonia smaku w każdym kęsie
Moc smaku

CO TO JEST MOZZYPEK?

MOZZYPKI to unikalny projekt serków marki SEROVIA® dostępnych w wersji wędzonej i niewędzonej. Naszym celem było stworzenie serków, które zachowają przyjemną i ciągnącą konsystencję podczas grillowania lub smażenia. Dzięki wykorzystaniu technologii stosowanej przy produkcji mozzarelli, nasze serki charakteryzują się idealnym kształtem, który doskonale sprawdza się podczas grillowania, zapewniając jednocześnie mięsisty smak, nieporównywalny z większością serków góralskich.

MOZZYPKI WĘDZONE DYMEM

Mozzypki wędzone dymem to serki o wyjątkowej konsystencji i intensywnym smaku, produkowane tą samą metodą, co mozzarella. Złoto-brązowa skórka jest nasycona dymnym aromatem, który przenika do wnętrza serków, nadając im wyjątkowy charakter. Serki mają przyjemną, ciągnącą konsystencję, idealną do grillowania lub zapiekania.

Mozzypki wędzone dymem

MOZZYPKI
BIAŁE

Mozzypki białe to serki o konsystencji i smaku zbliżonym do mozzarelli, ale z przyjemną słoną nutą. Idealne do grillowania lub zapiekania. Charakteryzują się delikatniejszym, bardziej mlecznym smakiem niż ich wędzone odpowiedniki, co czyni je wyjątkowo smacznymi.

Mozzypki Białe
Moc smaku

Sposób produkcji Mozzypków na wzór mozzarelli, sprawia, że mają one delikatny mleczny smak, który w przypadku wersji wędzonej, wspaniale współgra z dymną nutą.

Dobre na ciepło i na zimno

Na gorąco i na zimno

MOZZYPKI dobrze smakują na gorąco, jak i na zimno, co otwiera wiele możliwości wykorzystania ich w sałatkach, na kanapkach i wielu różnych daniach.

Idealny kształt przekąski

Idealny kształt przekąski

Dzięki swojemu grubszemu kształtowi, Mozzypki są idealne do obróbki cieplnej, nie wysychają i zachowują ciągnącą konsystencję, w przeciwieństwie do serków góralskich, które mogą stać się gumowate.

W sam raz

W sam raz

Waga MOZZYPKA została tak dobrana, żeby stanowiły idealną przekąskę zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Nie za dużo, nie za mało, lecz w sam raz!

Polska

Polskie

MOZZYPKI to w 100% produkt polski, powstający z mleka pochodzącego z własnego skupu i podlegającego ścisłej kontroli jakościowej. Ponadto nie zawierają żadnych dodatków, ani konserwantów.

Moc smaku

Większość serków górskich sprawia wrażenie, że jest w nich mało sera ze względu na swój kształt. MOZZYPKI, dzięki swojej formie, są bardziej mięsiste, co zapewnia wyjątkowe doznanie smakowe.

Bez konserwantów

W produkcji mozzypków nie stosujemy żadnych konserwantów lub innych środków chemicznych do przedłużania terminu przydatności lub poprawiania smaku.

Bez laktozy

MOZZYPKI to serki, które nie zawierają laktozy, a więc nadają się do spożycia przez osoby cierpiące na jej nietolerancję. Poziom laktozy wynosi ≤ 0,01 g/100 g.

Wędzone dymem olchowo-bukowym

Sery wędzone zawdzięczają swój smak i zapach wyłącznie naturalnemu procesowi wędzenia dymem z drewna olchowego oraz bukowego. Połączenie tych dwóch gatunków, nadaje MOZZYPKOM niepowtarzalny aromat.

MOZZYPKI - Symfonia smaku w każdym kęsie

DOSKONAŁE NA CIEPŁO I ZIMNO

Grillowane Mozzypki

Przygotuj mozzypki na grillu

Mozzypki wędzone dymem

Mozzypki na ciepło i zimno

Mozzypki białe z żurawiną

Mozzypki białe na ciepło

Mozzypki z żurawiną

Mozzypki z żurawiną

up icon